topleft
topright
Brukere forteller om sine egne erfaringer

Vil du dele DIN historie med andre så setter vi stor pris på det. Historien kan gjerne inneholde hvordan du ble avhengig, hvordan tiden på medikamenter har vært, eventuelt hvordan nedtrapping har foregått eller andre situasjoner / opplevelser du mener er viktig å få fram.

 

Send inn din historie til e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  eller ta kontakt på Tlf: 970 77 596

Historien din  blir selvsagt lagt inn anonymt.Kvinne i slutten av 30-årene forteller... PDF Print E-mail

Jeg er en kvinne i slutten av 30-årene. Jeg har samboer og to skjønne barn.. Jeg har høyere utdanning og stortrives i yrket jeg har valgt. Jeg har trygge og gode rammer i livet mitt, med fantastiske støttespillere, både i familie og vennekrets. Materielt sett mangler jeg heller ingen ting. Det eneste skråret i gleden har vært en svært kranglete helse. De første symptomene meldte seg allerede i tenårene, men jeg har alltid hatt masse stå-på-vilje og er ikke den som gir opp. Så jeg har klart ganske mye til tross for dårlig helse. Etterhvert fikk jeg diagnosen ME (Myalgisk Encefalopati), også kalt kronisk utmattelsessyndrom. Med dette følger det med en hel rekke symptomer som jeg ikke skal gå i detalj på her, men hovedsymptomet er altså en utmattelse som ikke står i forhold til belastningen som utløste den. Jeg er ikke så flink til å ta hensyn til kroppen min, for jeg vil så gjerne leve så normalt som mulig. Med det resultat at jeg stadig presser meg over de begrensingene som sykdommen min setter for meg. Og jo mer jeg presser meg, jo mer stresset blir kroppen og stresshormonene raser rundt i systemet. Det sier seg selv at det er vanskelig å få sove i en slik situasjon. Og nettopp disse søvnproblemene førte meg ut i mitt verste mareritt noensinne.

 

Read more...
 
Kamp på liv og død mot medikamentavhengighet PDF Print E-mail

 

Gjennom ti år har han med nitid hjelp fra kona kjempet seg gjennom et sant helvete for å slippe unna abstinensene og bivirkningene av anerkjente medisiner. Historien til ”Martin” (58) begynte som de fleste andre som sliter med medikamentavhengighet. Han hadde en stresset jobbsituasjon med mye ansvar. Etter hvert fikk han klassiske symptomer på utbrenthet. Det var vanskelig å sove, og kroppen som trengte hvile, klarte aldri å slappe av. Helger og ferier var ikke nok til å hente seg inn igjen. Som ansvarlig for betydelige budsjetter på jobben, var ikke sykmelding eller permisjon noe alternativ. Han var da til å stole på!

Read more...
 
Egne opplevelser fra en stor skeptiker til lykkepillen PDF Print E-mail

Her er min historie: For noen år tilbake ble ”Lykkepillen” slått stort opp i media. Stadig var det å lese om personer som hadde blitt helt friske av omtrent det meste takket være ”Lykkepillen”. Man fikk følelsen av å nærmest ikke ønske å bli frisk hvis man ikke var villig til å prøve denne type medisin. Å når ens egen fastlege også anbefalte dette, ja så måtte det antagelig være bra. Ja for legen hører man jo på, og selvfølgelig vil man gjøre alt for å bli frisk.

Read more...
 
Mann forteller sin egen historie PDF Print E-mail
 

Etter en serie ekstremt påkjennende og stressende opplevelser i 1996 tok jeg en 2-ukers utenlandsferie, jeg tenkte dette skulle passe bra siden jeg følte en utbrent og utmattet følelse i kroppen. Jeg satt litt senere på en cafe i Spania, plutselig kjente jeg at pulsen min steg hurtig og at den bare galloperte hemningsløst. Jeg kjente at pusten nesten forsvant og at virkelighetoppfattelsen ble litt skremmende, noen andre må ha sett at jeg ikke var "helt med" for det neste jeg husker er at jeg sitter livredd i en ambulanse med oksygenmaske og fulle sirener på vei til det lokale sykehuset, her ble det foretatt diverse EKG tester og jeg dro derfra den samme kvelden. De klarte aldri helt definere hva som var skjedd med meg på det spanske sykehuset men de fortalte at jeg hadde hatt en svært høy puls og at jeg burde ta det med ro fremover.

Read more...